Θυμηθείτε :

 

 

ü  Μην εκτυπώνετε ποτέ χωρίς να έχετε μελάνι στα μελανοδοχεία σας!. Εκτυπώνοντας χωρίς μελάνι καταστρέφεται η κεφαλή του μελανοδοχείου σας και ο εκτυπωτής σας δεν το αναγνωρίζει.

 

ü  Παρατηρείτε πάντα την εκτύπωση όταν πραγματοποιείται.  Εάν διαπιστώσετε πως η εκτύπωση γίνεται χωρίς έντονα ή σωστά χρώματα, διακόψτε την πατώντας το κουμπί ακύρωσης ή το κουμπί « Χ »   που βρίσκεται επάνω στον εκτυπωτή σας. Έτσι δεν βουλώνει ή δεν καταστρέφεται η κεφαλή του μελανοδοχείου σας και μπορείτε να τα επαναγεμίσετε πολλές φορές.

 

ü  Τα χρώματα που βλέπετε στην οθόνη του υπολογιστή σας, διαφέρουν σε ένταση από τα χρώματα της εκτύπωσής σας. Μπορείτε να ρυθμίσετε την χρωματική απόδοση ώστε να ταιριάζουν από το πρόγραμμα του εκτυπωτή σας.

 

ü  Ο εκτυπωτής σας είναι ρυθμισμένος για να εκτυπώνει σωστά, χρησιμοποιώντας και τα δύο μελανοδοχεία inkjet (μαύρο και έγχρωμο).  Ακόμη και όταν εσείς εκτυπώνετε σε grayscale, όλοι οι τόνοι του γκρι εκτυπώνονται από το έγχρωμο μελανοδοχείο.  Για τον λόγο αυτόν να έχετε γεμάτα και το μαύρο και το έγχρωμο μελανοδοχείο.

 

ü  Κατά τη μεταφορά των μελανοδοχείων για την επαναγέμισή τους, τοποθετήστε τα ανάποδα, προσέχοντας η κεφαλή τους να μην ακουμπά στο υλικό της συσκευασίας (ιδιαίτερα το έγχρωμο) για να μην αναμιγνύονται τα χρώματα και λερώνονται.

 

ü  Ποτέ δεν τοποθετούμε τον εκτυπωτή μας ή αποθηκεύουμε τα μελανοδοχεία μας σε ζεστό μέρος.

 

ü  Εάν έχετε την δυνατότητα, μην κλείνετε τον εκτυπωτή σας. Με αυτό θα έχετε περισσότερες εκτυπώσεις και δεν θα χαλάει ή καίγεται η κεφαλή εκτύπωσης.