Συμβουλές διατήρησης μελανοδοχείων:

 

 

Μην εκτυπώνετε μέχρι τέλους τα μελανοδοχεία σας! Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι όταν διαπιστώνεται στην εκτυπωμένη σελίδα, πως η στάθμη σε κάποιο μελανοδοχείο είναι χαμηλή ή κάποιο χρώμα δεν είναι σωστό και έντονο η κάνει γραμμές, να το αναγομώνετε άμεσα.

 

Γιατί συμβαίνει αυτό:  Όταν εκτυπώνετε η κεφαλή του μελανοδοχείου αναπτύσσει υψηλές θερμοκρασίες από 80°C έως & 250°C. H ροή της μελάνης έχει μελετηθεί να λειτουργεί ως ψυκτικό για την κεφαλή!. Όταν τυπώνουμε με καθόλου η σχεδόν καθόλου μελάνη, η κεφαλή εκτύπωσης υπερθερμαίνεται, τα υπολείμματα μελάνης στερεοποιούνται πάνω σε αυτήν, με συνέπεια να βουλώσει ή να καταστροφή και να μην την αναγνωρίζει ο εκτυπωτής!.

Από τις ενέργειές σας εξαρτάται αν θα αχρηστευθεί ένα μελανοδοχείο μετά από την πρώτη κιόλας χρήση ή θα ωφεληθείτε αναγομώνοντάς το πολλές φορές (≥10 φορές).

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το μελανοδοχείο αποδίδει σωστά, όσο συστηματικότερα εκτυπώνετε! Μία εκτύπωση την εβδομάδα μιας σελίδας που απαιτεί την χρήση της μαύρης & έγχρωμης μελάνης, (π.χ. μια δοκιμαστική σελίδα κ.λ.π.) είναι ικανή ώστε να μην στεγνώσει η κεφαλή εκτύπωσης. Επίσης καλό είναι να διατηρείτε το μελανοδοχείο σας μέσα στον εκτυπωτή ή τουλάχιστον σε μία αεροστεγή συσκευασία.

Επίσης μην τοποθετείτε τον εκτυπωτή σας κοντά σε εστίες θερμότητας, π.χ. καλοριφέρ ή επάνω στον υπολογιστή κ.λ.π.